Mitt 2022

Personligt

1. Hur tog jag hand om mig själv i år? Well... Träning har inte varit min starkaste sida i år.. Även om jag hade ett bra mål att träna inför bröllopet. Men, jag har också mått otroligt bra i min kropp och mitt sinne. 

2. Hur ska jag ta hand om mig själv ännu bättre nästa år? Jag vill fortsätta i andan att må bra i mitt sinne, att inte stressa. I och med att jag börjar nytt jobb om 10 dagar så vet jag också att första halvåret kommer vara sjukt stressigt, det kommer vara otroligt jobbigt att inte "kunna mitt jobb" så vill jag verkligen försöka hitta tid till återhämtning och en paus för hjärnan, gärna i form av träning eller yoga.

3. Vilka konkreta saker fick mig att må bra 2022? Vår bröllopsdag. Herregud vilken ren och skär lycka. Det är den lyckligaste dagen i mitt liv och allt, ALLT, var perfekt. Möhippan vad såklart också en sån grej, mina allra bästa tjejkompisar (minus sandra) som ordnat en fantastisk möhippa! Blir alldeles varm i kroppen av att tänka hur de lagt ner hjärta och själ, för lilla mig!

Att komma tillbaka på jobbet om endast för två månader så har jag mått otroligt bra av att få komma hemifrån och få göra något jag är duktig på. Känns otroligt skönt också att ha kommit in lite i vardagslunket med förskolan osv innan det börjar påriktigt. 

4. Hur var mitt förhållande med mig själv i år? Väldigt fint. Jag har varit otroligt tillfreds till min position i livet och att allt jag jobbat för äntligen ger utdelning.

5. Hur behandlade jag mig själv fysiskt och mentalt? Överlag må jag säga att jag gjort vad jag kan för att må bra, för att behandla mig själv rättvis. Vissa dagar har det gått bra, andra inte.

6. Vad betyder det att älska sig själv? Hur ska jag träna min självkärlek till nästa år? För mig betyder det att ha hälsosamma tankar om kropp och själ. Att man duger som man är och att man inte behöver göra allt själv, utan att våga ta hjälp. Jag vill jobba bort de onda tankarna om min kropp och att inte stressa upp mig över oftast nonsens. (Förra årets får stå kvar) Tillägg: Har ändå haft ett väldigt fint år, där jag tycker mycket av detta har blivit mycket bättre. 

Tankar

7. Vad var mitt mindset i år? Vad fokuserade jag på mina tankar på?  NJUT. Min "sista" tid i livet med en liten, som föräldraledig (under längre period) och jag har verkligen känt hur jag tagit mig tiden att njuta av både att vara mammaledig men så med att njuta av tiden. Tack vare Hugo, att jag redan förstår hur fort tiden går, har jag kunnat stanna upp och njuta. Trots att det är otroligt frustrerande ibland! 

Men också att det varit sista tiden innan det riktiga livet börjar, med jobb på heltid och med allt vardagsbestyr som skall råddas. Har redan ångest över att inte kunna ta långhelger, lediga eftermiddagar eller lugnare mornar (som de senaste åren när jag studerat). Men det blir bra, är så peppad på vad som komma skall!

8. Vad tänkte jag över eller oroade mig för? Var det värt det? Haha, världen! Krig, räntor och elräkningar. Första året som husägare har väl varit mindre roligt, även om vi sitter lugnt i båten ekonomiskt sätt. Men att bli lurad på räntan var väl mindre kul, dubbel räntekostnad hade vi gärna sluppit. Men, nästa gång vet vi att man inte kan lita på någon utan att man ska ligga på.

9. Hur kan jag förbättra mina tankar till nästa år? Hur kommer jag att behålla en positiv inställning? Till nästa år kommer det nog vara svårt att ändra tankarna, eller jag har väl inte varit orolig på ett sätt som gjort att jag mått dåligt. (förutom kriget då), men det är klart att jag gärna spenderat pengarna på annat än el- och räntekostnader. Men - nästa år kommer bjuda på två heltidslöner, första gången, i hela vårt liv och det känns fantastiskt!

Arbete

10. Hur nöjd var jag med mitt arbete i år? Jag kom tillbaka till mitt gamla jobb i två månader, julen som är allre mest hektiskt under året men som också är den roligaste tiden. Det har varit fantastiskt! Jag har fått otroligt mycket ut av min sista tid på Åhlens, och kommer gå in på min nya arbetsplats med mer självsäkerhet än om jag hoppat på tåget direkt från föräldraledighet. 

11. Vad är mitt fokus för mitt jobb / karriär / arbete under det nya året? Det nya året inleds med ett nytt jobb! Kommer från och med den 11 januari vara redovisningskonsult på Aspia och jobba heltid med redovisning. Wooow så surrealistiskt det känns! Meeen mitt fokus kommer väl snarare handla om att överleva, haha. Har alltid stöttat mina nära och kära när de börjat ett nytt jobb med allt vad det innebär, alla tankar och känslor de går igenom så jag försöker mentalt bygga upp mitt psyke för vad som komma skall. Jag har problem nog med att inte ha kontroll på ting, sååå detta kommer bli otroligt spännande! Men jag har också en otroligt bra magkänsla, och den brukar stämma bra. 

Relationer

12. Vem spenderade jag tid med i år? Vad gjorde vi tillsammans? Jag har haft ett väldigt fint år med många roliga händelser. Såklart är ju familjen de jag umgås mest med, men har också hängt mycket med mina tjejkompisar! Möhippa, 30-årsfirande, bröllopsmässa, middagar osv osv. Så fina minnen tar jag med mig iår!

13. Förlorade jag kontakten med någon i år? Hur kändes det? Hm, nä det skulle jag nog inte säga.

14. Vill jag fokusera på att utveckla mina nuvarande relationer eller skapa nya? Hur ska jag göra det? Jag har nog de finaste relationerna runt omkring mig och vill mer än gärna fortsätta bygga dessa relationer. Nya relationer kommer främjas i arbetslivet detta år, men kommer troligtvis mest fokusera på att utveckla mina nuvarande relationer. (kvarstående från förra året). Ett av förra årets/årets (2022) mål var även att bygga på relationen med Jeppe. Nu som husägare, man och fru, egenföretagare, två barnföräldrar - tiden är knapp, men i år ska vi försöka finna lite mer tid för varandra. Leah är lättare att lämna till barnvakt (mampap), så vi måste absolut försöka komma iväg mer tillsammans!

Ekonomi

15. Är jag nöjd med hur min ekonomi ser ut för tillfället? Haha, både ja och nej! Vi har äntligen sedan i april köpt huset - allt vi tänkt på de senaste åren. Så ja, lättnaden över att ha fått lån är ovärderlig. Men iom husköpet kommer även mycket kostnader, såklart! Men, allt är väl ändå under kontroll - även om de senaste månaderna varit lite kritiska. Tur vi har ett bra sparande. 

16. Vad samlade jag pengar till? Vad motiverar mig till att tjäna eller spara ännu mer pengar? I år har vi inte kunnat spara så mycket men till nästa år kommer vi kunna spara mer. 

17. Hur kan jag bli mer ekonomiskt kunnig nästa år? Nästa år kommer vi nog också leva lite i "intet", då vi fortfarande inte bott här ett år än och inte riktigt kan kalkylera månadernas kostnader (i snitt), även om vi har någolunda hum. Men, ju längre in på året vi kommer desto lättare kommer det vara att förutse kostnader etc. Ser fram emot att ha lite mer koll på pengarna!

Hälsa

18. Tog jag hand om mig själv fysiskt i år genom träning, sömn och näring? Sömn, ja! Det har nog varit min viktigaste prioritering till självmående. Träning, njaaa! Men det känns helt okej, med tanke på att vi halva året hade ett bröllop att planera, sovrumsrenovering från grunden, och sedan en höst med inskolningar, sjukdomar och jobb så är jag faktiskt inte så "brydd" över att inte ha hunnit med träning. Jag har försökt så gott jag kunnat vilket jag ändå vill ge mig själv cred för. 

19. Hur ska jag prioritera mitt välbefinnande nästa år? Fortsätta med den sunda inställningen jag har till mig själv, och så försöka hitta tid till egentid - oavsett om det är sovmorgon, träning, yoga eller ett glas vin framför en serie eller i hamocken. 

Personlig utveckling

20. På vilka sätt växte jag som person i år? Min största utvecklingspelare har nog varit de två senaste månaderna på jobbet. Egentligen vet jag inte om det varit någon utveckling, utan snarare säkerställare. Jag känner mig mycket tryggare i mig själv som kollega och person. Jag känner mig självsäker att jag kan tackla denna enorma uppgift som står framför mig galant - även om det kommer bara tufft. 

21. Vad/vem påverkade min personliga utveckling? Vad lärde jag mig? Mina kollegor, framförallt J och J. Med fint återkopplande. 

Nöje

22. Hur hade jag kul i år? Vilka är mina favoritminnen? Nr 1. Min bröllopsdag (eller helg) såklart. Herregud, den var perfekt på alla sätt och vis. Nr 2. Min möhippa! Också perfekt på alla sätt och vis. Nr 3. Glamping med tjejerna, haha - såklart också perfekt. Vad annars? 

23. Vilka var mina intressen i år? Kommer jag att ge mer eller mindre utrymme för dessa intressen nästa år? Blommor! Ingen aning om detta, och aldrig fått en blomma att överleva tidigare. Men, detta år har jag ändå "briljerat" med tanke på mina erfarenheter.. Men j*vlar vilket spring det är med vatten hit och dit. Halvvägs genom sommaren var jag påväg att ge upp, men då kom regnet och skörden - hehe. I år går jag Ida 2.0 på blommor då jag redan i augusti planterade tulpaner och vitlök (som vaknar till på våren) samt på julafton beställde första knölarna och fröna för året. Har dessutom planerat upp trädgården på "mitt" sätt. Finns tiden vill jag gärna gräva om lite i några rabatter men det återstår att se!

Mål

24. Vilka mål uppfyllde jag i år? Vilket mål är jag mest stolt över? Att gifta mig! Och att skaffa jobb. Mest stolt såklart över att få skriva kontrakt på en ny arbetsplats! Eller, jag är egentligen mest stolt över att jag, vid 27 års ålder, uppfyllt ALLA mina drömmars mål. Alla mina drömmar jag haft från att jag var litet barn. Och det sista målet var väl såklart att få jobb efter utbildning. Jag är så jävla stolt över mig själv. Och Jesper, utan han hade väldigt få mål varit möjliga. Nu ska jag njuta av att leva i mina drömmar, innan jag kanske börjar drömma lite större och börja ta mig an en dröm som kommit på "senare tid" - att starta eget. 

25. Vilka är mina mål för nästa år? Hur kommer jag att uppnå dessa? Överleva. Haha. Nä, men att komma in ordentligt på jobbet, inte stressa för mycket av att "inte räcka till" på både jobb och hemmafront. Acceptera att jag kanske har högre förväntningar på mig själv än vad jag kommer kunna prestera i början, och lita på mig själv att jag klarar av vad som förväntas av mig. 

Övrigt | | Kommentera |
Upp