Leah 6 månader

Mitt älskade lilla hjärta. 6 månader redan. 6 månader fyllt med oro för förkylningar och RS-virus. Med magsjukor, massa snor och nysningar - men du har klarat dig igenom nästan allt utan några som helst problem eller sjukdomar. Men framförallt 6 månader av oändlig kärlek och med massor av lycka. Älskade lilla vän, jag älskar dig mer än ord kan beskriva!
 
Humör: Min lilla mysbebis. Väldigt stabil i sitt humör och är i princip alltid på gott humör. Hugos humör var lite ostabilt vilket kunde innebära att han både kunde vara väldigt "krävande" eller också vääldigt glad. Leah är betydligt jämnare i sitt humör och är alltid liksom, glad. haha. Kan dock ofta de dagarna Hugo är på förskolan vara lite mer "krävande", men det är ju för att hon inte blir lika underhållen hehe. Leah skriker, dvs har testat sin röst gaaalet mycket och vissa dagar har jag fått gå omkring med hörlurar för att öronen gjort så ont haha.

Sover: Vi samsover fortfarande och kommer nog göra det så länge som jag nattammar. Sover dock väldigt bra, från ca 20.00-07. Äter allt från 1 gång per natt till 3, och har även hänt ett flertal gånger sedan födseln att hon sovit hela nätter. I och med att jag liggammar så vaknar jag knappt när jag ger henne mat vilket är sååå skönt! Vi har även börjat försöka dra ut lite på sovstunderna på dagen, så hon sover längre åt gången och är vaken lite längre mellan gångerna. Senaste dagarna har hon sovit från 45min till 2,5h och kanske tre gånger per dag, någon gång fyra beroende på hur tidigt hon vaknat och hur länge hennes naps är.

Äter: Helammar fortfarande, och får smaka lite då och då. Men har denna gång nästan blivit glömt bort, eller vi har inte riktigt fått något på rutin. Och när vi väl fick in lite mat(smak) då och då på rutin så åkte familjen på magsjuka och då ville jag endast amma, lyckligtvis blev inte Leah sjuk - men ändå! Senaste veckan har det dock blivit betydligt mer mat och det verkar gå superfint med magen *pepparpeppar*. Vi försöker successivt vänja med ersättning, men när jag läst Hugos uppdatering från 8 månader så åt han bara mat från dess och jag kommer nog inte ha något problem att amma två månader till. Hon har dock börjat vänja sig mer och mer med flaska, så vi får se hur det går. Skulle vara skönt att veta att hon inte är beroende av mig. Så helt enkelt - under process. Ingen stress, men vill egentligen komma igång på riktigt nu.

Favoritmat just nu: Avokado är en stor favvo. Samt att hon ääälskade potatis & broccoli soppa.
 
Favoritsyssla: Storebror! Annars är det också att stå upp. Och hoppa. Hon ska helst hoppa hela tiden.
 
Leah: Gose. Älskade lilla flicka, jag är så förälskad i dig. Du är busig men mysig, så otroligt nöjd och glad. Hjärtat smälter när jag ser på dig, och ser din kärlek till din storebror (och hans till dig..). Upplever utvecklingsfaserna betydligt mindre denna gång än med Hugo, men förmodligen för att man inte "hinner" med på samma sätt.
Tycker delvis hon är väldigt nyfiken, men också väldigt blyg. Känns som att det är en "coronabebis" och jag känner att vi behöver komma ut mer för att träffa folk för att hon ska vänja sig att se annat än bara mig och storebror, och pappa i mellan åt. Känns allmänt väldigt lugn och även om hon utvecklas framåt så upplever jag henne, (jämfört med hugo) som lite mindre aktiv och mindre nyfiken på att lära. Och ingen är gladare än mig. Jag vill gärna vara kvar i bebisbubblan för evigt, haha.
 
Jag: Det är otroligt mycket som händer just nu på privat plan. Jobbsökande (lr inte), huslån, husköp, världen (krig), nytt jobb för jb, förskoleplats, föräldraledighet, pengar, bröllop, yadayada. Så det är mycket fokus på vad som komma skall och att försöka pussla med livet och få ihop allt.
Men som tvåbarnsmamma är jag fortfarande bara väldigt väldigt lycklig. Jag har hittat hem. Och känner mig så lyckligt lottad, och komplett. Jag har fått en sån revansch både av förlossningen och av spädbarnstiden från Hugo.
 
Hugo: Älskar sin lillasyster. Över allt annat. Det finns inte ett uns av avundsjuka till henne utan bara oändlig kärlek.
 
Baby | | Kommentera |
Upp