Leah 8 veckor

Lilla stjärnan som tagit vår värld med storm. Lillasyster som är så otroligt snäll och så älskad. Tänk att åtta veckor strax har passerat med dig utanför magen och att du redan från dag 1 kompletterade vår familj. Herregud vad vi är förälskad i dig, tack livet för dig ♥
 
Namn: Leah Aline Brändström
 
Humör: Lika som med Hugo första 8 veckorna, världens snällaste bebis. Herregud så förälskad vi är! Hugo hade vid denna period gått igenom en lite grinigare period och är inte något jag upplever med Leah på samma sätt. Några dagar var hon mer krävande och ville endast vara i famnen och vaknade direkt man försökte lägga ned henne men har dagarna efter det varit snarare tvärtom.
 
Sover: I ett babynest i spjälsängen brevid vår säng eller i min famn. Jeppe sover med Hugo i Hugos rum så har lyxen att ha hela vår säng! Tyckte att Leah rätt fort hittade "nattetid" och har med några få undantag sovit som tyngst under nätterna. Har pendlat mellan att äta varannan timme till att chockera förra veckan med att sova 6-7h i sträck utan att äta. Halleluja! Kommer leva på detta så länge, och ska njuta så länge detta varar. Sover alltså tungt ca 10h per natt med ett eller flera måltider. Är vaken ca 4-7h per dygn.

Äter: Helammar, äter ca 5-10 minuter varannan timme dagtid och mer sällan nattetid. Då hon sovit längre kan hon äta lite längre/oftare men i och med att amningen är så bekymmerslös så gör det ingenting om hon äter oftare. Med Hugo var amningen sjukt jobbig och jag mådde dåligt varje gång jag fick sätta mig ner, nu ser jag det nästan bara som en anledning till att få vila, mysa och ge henne lite extra tid för endast henne.
 
Favoritsyssla: Babysittern var Hugos absoluta favorit, men med Leah har vi ännu inte "hittat" någon favorit. Kanske för att hon är så himla nöjd oavsett vad vi gör, så det känns inte som att hon behöver "någon favorit". Hon hänger med på våra vardagliga aktiviteter. Däremot, till skillnad från Hugo som älskade bilbarnstolen så blir Leah så arg när man spänner fast henne i den. Oftast somnar hon rätt fort när man bär henne i stolen/i bilen men vaknar hon så är det mest skrik.
 
Utveckling: Inte alls lika stark som Hugo var i nacken, och är inte alls lika intresserad av att träna. Hon känns allmänt lite lugnare än Hugo och brukar säga att hon är lite som en soffpotatis, hehe.
Hon har absolut börja se på längre håll och fokusera mer på vad som är framför henne. Log sitt första leende 20/10 till pappa och har sen dess gett de allra flesta ett leende som hållt i henne men varit sparsam med leenden till mig. Haha.
 
Baby | | En kommentar |
Upp