Leah 5 månader

Humör: Vi har haft en rätt tuff månad här hemma där Leah skrikit väldigt mycket då hon "hittat" rösten. Skriker så otroligt högt att jag får gå runt med dunkande huvudvärk och öron, haha. Upplever också att hon är väldigt missnöjd när Hugo är på förskolan, förmodligen är hon inte lika stimulerad hehe. Hon har också gått igenom det fjärde utvecklingsstadiet vilket verkligen har märkts av, men börjar äntligen lugna sig och hon börjar vara "mer som sig själv" och att man känner igen henne, haha.
Överlag - världens finaste och snällaste bebis. Herregud. Är så kär i henne!
 
Sover: Med mig i sängen sedan en period tillbaka då hon sovit sämre och velat ha väldigt mycket närhet. Jobbar på att lägga henne i sin egen säng men då även jag får sova bättre om nätterna då jag kan liggamma så är jag inte så stressad. Det får ta den tid det tar! Sover ca 21-08/09 med antingen flera uppvak (men somnar om direkt hon får bröstet typ) och ibland några lyckosamma nätter med få uppvak (ca 1-2). Har tidigare sovit väldigt bra om dagarna också men har trappat ner betydligt i sovtid på dagen. Sover 3-4 gånger a' 30 minuter. Ibland kan hon göra en långsovning på 2h men det är mer sällan nu, kanske någon gång i veckan eller om hon vaknat tidigt på morgon.
 
Hugo fick börja sova i eget rum från 5 månader, och är väl egentligen lite sugen att lägga Leah i eget rum med (i samma rum som Hugo) men i och med att jag ammar så känns det enklast just nu att hon får sova kvar hos mig. Jag vill också dra ut lite på bebistiden med Leah då det troligtvis är sista bebisen och att det flyter på så himla bra. Och att jag får sova bättre hehe.

Äter: Helammar men har börjat bråka mer och mer när hon ska äta. Vi försöker få henne att vänja sig med flaska någon gång då och då, men kommer börja mer frekvent nu framöver då jag tänker att jag vill börja trappa ner amningen vid 6 månader till att antingen delamma eller sluta helt och hållet. I och med att jag kommer börja söka jobb inom en snar framtid (sökt ett redan) så vill vi vara förberedd på ifall det går snabbt och i dagsläget ratar hon flaska, haha oavsett hur hungrig hon är så vägrar hon.
Har även provsmakat lite mat, smaskigt men inte heller lika intresserad som Hugo var. Har smakat potatis, majs, avokado (en favorit), banan (också en favorit) gröt och så lite av varje av vad vi ätit.
 
Favoritsyssla: Det måste nog vara att titta vad Hugo gör just nu. Babygymmet är också välanvänt, i övrigt har vi nog inte haft samma tid med Leah som med Hugo att "leka". Hon får bara hänga med i livet liksom hehe. Men likt Hugo älskar hon att stå. Och att vara naken - då lever hon life och är typ alltid nöjd hehe.
 
Leah: Kämpade så länge med att vända sig, säkert två veckor varje kväll övade hon. Tillslut ramlade poletten ner och motför Hugo så vet hon precis hur hon ska göra nu för att vända sig medan Hugo inte riktigt förstod hur han gjorde, han bara råkade göra det (visserligen var han några veckor före henne). Som sagt, testar rösten sååå mycket, det bara skär i öronen. Dregglar inte lika mycket som vid fyra månader.
 
Jag: Lever min dröm. Det känns på något sätt mer självklart att vara tvåbarnsmamma än endast ha ett barn. Jag drivs allmänt av att ha många bollar i luften och kan såklart även stämma in här. Är "stressad" i mellan åt över att hur mycket jag än städar så ser det andra sekunden ut som ett bombnedslag, jag är en sån person som finner ett lugn när det är städat och kan slappna av på ett annat sätt. Men å andra sidan så de få gångerna det är städat och rent (just nu) så mår jag såååå bra och känner mig så duktig, haha. Jeppe har jobbat mycket övertid sedan nyår och det har varit väldigt mycket roddande, han har dessutom hunnit vara sjuk i Covid - som visserligen gav oss lite familjetid men jag saknar verkligen att umgås med honom. Just nu är vi väldigt uppdelad, jag med Leah och han med Hugo. Vilket också är helt okej, men jag längtar efter att få umgås lite bara han och jag.
 
Jag har sökt ett jobb, typ ett drömjobb som egentligen är out of my league, så har inga förhoppningar även om jag skulle älska jobbet. Annars kommer jag nog avvakta liiiiite till med att söka jobb då vi nu fått lånelöfte (!!!) till huset samt att jag verkligen vill vara hemma till efter sommaren. Men skulle en jobbchans dyka upp kommer jag ta det, även om det gör lite ont i hjärtat att kanske inte få spendera så mycket tid som jag vill med Leah. Men, det gör också att jag njuter extra mycket just nu i och med att jag inte riktigt vet hur länge jag kommer vara hemma med henne.
 
 
Baby | | Kommentera |
Upp