Andra trimestern - sammanfattning

Godmorgon v.29 och tredje trimestern. Ca 70% av graviditeten har gått och har ynka 83 dagar kvar innan BF.. Dags för att summera andra trimestern med andra ord!
 
Mående: Jag mår bra, trivs såååå med att vara gravid för tillfället! Från att jag checkade ut till semester i juni och i v.17 så slapp jag illamåendet och de ständiga kräkningarna morgontid. Magen började sakta med säkert ta form och jag fick helt plötsligt en helt annan graviditet.. Börjar dock att bli tungt att ta sig ur sängen, det slutar oftast i att jag rullar lite snabbt som en ninja över kanten, haha!
 
Bebis: Väger nu över 1kg, är ca 38cm lång och har små fötter som är ca 4 cm lång (!!)
 
Vikt: +5kg från startvikt.
 
Craving: Tyyyyvärr ingenting! Allmänt sötsugen, men ingenting utöver mitt vanliga sug. Nästan så att det avtagit efter v.20. Jag har dock fått en förkärlek för fanta och väljer det 9/10 gånger framför annan dricka vilket aldrig hänt tidigare, hehe!
 
Bästa sovposition: Jag sover förtillfället med 6st kuddar. Två under knävecken, en på vardera sida rygg beroende på åt vilket håll jag ligger åt, en kudde jag kramar/avlastar magen med och en kudde under huvudet. Oftast har jag en kudde också för att täcka ansiktet eller skydda mot solen. Så sju då.. ;D
 
Krämpor: Under den extrema värmeböljan så fick jag svullna fötter samt vaknade nästan varje natt med kramp i vaderna, men när värmen äntligen la sig lite så fick mina fötter och vader lite vila. Nu är jag lite svullen bara men kan tack och lov ha mina skor fortfarande utan problem trots att jag är en mellanstorlek på mina fötter!
 
Bristningar: Fick mina första bristningar på rumpan runt v.14 som sedan följdes av bristningar på brösten. Därefter har det varit rätt lugnt! Inga på magen än så länge, men känner att det börjar strama mer och mer så de är väl strax före :)
 
Sparkar: I v.16 fick jag en enorm spark medan jag tentapluggade, förstår knappt hur det är möjligt att en sådan liten varelse kan ge sååån stark spark.. Sedan var det rätt lugnt men med lite fladder runt v.17-18 men strax därefter kom de regelbundna sparkarna varje morgon och kväll.
Han gillar att sparka och röra sig extra mycket då Jeppe är hemma och när Jeppe for iväg på en fisketripp var lillen tyst i nästan 1,5 dag med bara några fååå försiktiga sparkar. Mammahjärtat blev oroligt men direkt jag berättade för jeppe så började lillen sparka igen. Snacka om pappas lilla kille... hehe
 
Humörsvängningar: Nixpix! Inge mer än vanligt, ev lättare till tårar och känslor men ingenting som märks utåtsätt i stor bemärkning.
 
Inköp: Första riktiga inköpet gjordes i v.16 med Jeppe, för att jag ville dela första inköpet med han innan jag gick loss själv. Under vår gemensamma semestervecka under graviditetsvecka 19 köpte vi spjälsäng och vagn. Sedan dess har det blivit  inköp av bebiskläder på rean så nu börjar vi ha det mesta hemma för första tiden!
 
Längtan: Proscuttio skinka och grand noir ost (mögelost) åååååååååååh...... Och lilla bebis såklart; allra mest. Längtar ihjäl mig! Vet inte hur jag ska kunna hantera att det är 11 veckor kvar...
 
En liten mage i v.18 ♥
Baby | | En kommentar |

Åreweekend

I torsdags 17.00 stämplade jag ut från jobbet för sommaren och förmodligen sista gången på åtminstone ett år. Har avsagt mig från timmar i höst för att fokusera plugg men sagt att jag är öppen för att ev. jobba någon helg. Vi får se hur det blir med det.. Och hur mycket jag orkar hehe! Men såååå skönt!
Sommaren har gått så fort och jag har utvecklats så mycket under min tid som säljledare på Å och även fått känna på vad jag är intresserad av i framtiden. Jag är också sjukt stolt över vad jag åstadkommit under mina 7,5 veckor trots den extrema hettan och några extra kilon från lillen i magen...
 
Cyklade hem med tunga ben men glatt och nöjd huvud för att packa inför min och hjärtats åreweekend. I fredags rullade vi strax efter nio och var framme i Åre strax efter tre.. För att summera lite snabbare har vi haft en magisk helg tillsammans med såå mycket god mat, så mycket skratt, pingisturneringar, bergsvandring, bad/spa som avslutades med besök på Åre chokladfabrik och roadtrip hem med en massa skönsång i bilen varvat med tårar från poddar.
 
Idag börjar min två veckors semester fyllt med tentaplugg och massa fikadejter. Om två veckor har plugget startat och jag är nog mer än redo att köra igång i 8 v. Det är ju sista rycket innan lilleman gör entre! På lördag går vi dessutom in i tredje och sista trimestern och vi tänkte höststäda lägenheten och checka av en hel lista med "to do´s" som vi samlat på oss under sommaren och såklart pyssla lite mer i barnrummet, hehe.. Blir man någonsin nöjd? ♥♥

Bjuppar på en bild från i vintras då vi i princip inte ens höll i telefonerna i helgen.. ♥
 
 
Fan. Jag är så jävla kär i den där människan alltså, hur har jag kunnat ha sån tur att hitta honom och lyckats behålla honom i 10 år? Jag älskar dig så jävla mycket!
Övrigt 2018 | | Kommentera |

100 dagar kvar

100 dagar kvar och imorgon går vi ner på tvåsiffrigt
 
Fem arbetsdagar kvar av denna jobbsommar och nästa vecka har jag och mitt hjärta bokat en weekend i Åre. Som jag längtar!♥♥♥ Det ska bli fantastiskt att få komma iväg tre dagar med han som får mig att må som bäst.. Äta god mat, hotellfrukost, gå åreskutan, fiska, spaa, roadtrippa eller helt enkelt bara få ligga i en hotellsäng och skratta!
Sedan väntar två veckor semester och två tentor innan ynka 8v av skolplugg drar igång. Jag lever just nu i ett glädjerus och är (såklart) så förväntansfull och spricker av längtan.
 
För tillfället är alla "måsten" färdiga och har bara ett par få "måsten" fram till november/december att göra.. Jag som aldrig riktigt kan hålla mig när jag vet att jag ändå ska köpa, har lite svårt att lägga det åt sidan men jag vet också att jag kommer vilja pyssla och boa i höst för att få tiden att gå, sååååå jag får blunda liiite längre. ♥
 
Nu ska jag och lilla i magen sova (och sparka lite innan sovdags)♥ God natt!
 
 
Baby | | Kommentera |
Upp