Leah 9 månader

Humör: För det mesta rätt tacksam och glad, även om hon på senare tid har varit lite mer "krävande". Lika som med Hugo så är det lite "åskmolnsvarning". Har senaste tre/fyra veckorna snorat och hostat väldigt mycket, och det vill aldrig riktigt ge med sig.. Vi hoppas att det bara är en långdragen förkylning, men i och med att vi även renoverat sovrummet under denna tid är vi lite fundersam att hon kan ha ärvt lite av mina allergier, ex. för damm.
 
Sover: Vi är dålig på att låta henne sova i sin egen säng, jag är nog mest bekväm med att ta över henne så jag får sova relativt ostört. Och dessutom när hon hostat mycket på natten har hon fått sova med mig för att jag kan hjälpa henne. Sover ändå bra för det mesta. På dagen är vi fortfarande kvar i tre sovstunder, men jag känner att det är dags att korta ner till två längre sovstunder istället, men kommer kunna regleras bättre nu när jag inte skjutsar och hämtar till förskolan, á en timme åt gången. Då är det svårt att få henne att inte sova och alla naps förskjuts.
 
Äter: Som sin storebror vääldigt bra, och är otroligt matglad. Vi upplever att hon har lite svårt för större bitar och har lätt att svälja fel/ansträngt när hon äter de så vi fortsätter köra lite mer mosat. Älskar att plockäta och kan sitta i flera timmar om hon nu skulle få det, hehe. Vi köpte en ny variant av välling för några veckor sedan som vi nu har insett att hon får magknip av, så just nu har vi en liten paus från kvällsvällingen och kör antingen gröt eller ersättning. Ska testa med annan välling framöver när magen kanske fått vila lite. 
 
Favoritsyssla: Storebror. Hennes idol. Hon kiknar av skratt varje gång han tokar sig. Hon älskar också musik och börjar digga med huvudet när man startar en låt. Klappar händerna och stirrar på en och väntar på att man ska klappa händerna, blir då överlycklig. Däremot så är hon betydligt mer försiktig än Hugo som vid 9 månader redan gick några steg. Leah kan knappt sitta själv (vi kan inte lämna henne utan måste vara runt henne ifall hon skulle tippa åt fel håll). Däremot hasar/ålar sig Leah fram superfort och jag har en känsla att hon inte heller kommer krypa innan hon går, lika som Hugo. Men återstår att se!
Älskar att bada med Hugo i balja också!
 
Jag: Har börjat få komma iväg lite själv. Så välbehövligt med en liten mental break och att få komma hem med en helt annan energi. Vi har i princip gått på sommarlov (Hugo ska in på förskolan på tisdag bara och umgås samt hämta sina grejer), och sen startar lovet på riktigt. Jeppe jobbar tre veckor till innan han går på semester och jag läääängtar så till att få umgås alla fyra på en daglig basis och att kunna få lite mer avlastning av barnen/hemmet. Men annars, jag mår så otroligt bra och är så otroligt lycklig. Det känns nästan lite för bra för att vara sant.
 
 
Baby | | Kommentera |
Upp