1:a trimester avklarad

Dååå var officiellt 1a trimesterna avklarad och jag är mer än redo att gå in i 2a trimestern som sägs vara guld och gröna skogar. At least I hope! Tänkte nedan sammanställa en liten lista baserat på de 14 veckorna som har gått 😊
 
- Planerat/oplanerat? Planerat! Slutade med ppiller mars/april 2017 och vi sa helt enkelt att ifall det hände så hände det! Ju mer vi fick nosa på det desto mer försökte vi påriktigt. Efter några månader med mer intensivt försökande så sa vi att vi tar två månader paus för att få låta tankarna vila. Vipps, +ade första månaden vi inte försökte, haha!

- Hur gick det till när du plussade? Dagen innan BM skulle vi ha mellofest hemma hos mig med kollegorna, hade inte haft några märkbara känningar och ville bara försäkra mig att jag kunde dricka alkohol på kvällen. Fick ett svagt streck och snapade två av mina närmsta vänner och frågade "vad fan betyder det här?!", efter två test till samma dag och två test till dagen efter så kunde jag nog börja inse att det låg en liten i magen. ♥ Avstod såklart alkoholen med en ursäkt om att "jag var sen, men det har jag varit flera gånger så det är nog ingenting", haha.

- Vem var den första som fick veta? Snapade som sagt Olivia och Towa lördagmorgon innan jobbet, varav Olivia ringer upp en minut senare och vi bölar och skrattar tillsammans. Jesper var i fjällen med min bror så ville inte ringa och ba "Jaha, fått någon fisk? ok. ps. du ska bli pappa" så han fick veta söndagkväll när han kom hem! 
 
- Första gravidtecken? Såhär i efterhand så blev min hy nästan fläckfri från en dag till en annan, fredagen innan jag +ade. Annars dröjde det nog till v.6 innan jag upplevde extrem trötthet och v.8 innan illamåendet slog till. Och abstinens efter lakrits och banan.
 
- Gravidkrämpor? Var mallig nog och trodde inte att jag skulle få uppleva så mycket då jag klarade mig till v.8 med illamående/kräkningar. Sedan v.11 har det nog eskalerat och jag har inte haft en morgon där jag inte fått behålla min frukost vilket resulterat i viktnedgång istället för viktuppgång. För somliga brukar illamåendet ge sig i v.13 meeeen här kämpar jag fortfarande i v.15 och ber till högre makter att det ger sig snart så jag kan få i mig mat!
Ev. foglossning pga överansträngning sedan fjällen som tack och lov har gått över, men till viss del gör sig påmind ifall jag suttit mycket eller haft långa dagar utan vila. 
Humöret? Ja det får en i efterhand att skratta iallafall, haha! Haft galna humörsvängningar. 

- Vilket datum är hen beräknad? 15 november, en liten skorpion isåfall som mami

- Har ni varit på tidigt ultraljud? Två faktiskt, ett i v.8 innan vi åkte upp till fjällen och ett i v.13 för att se att allt såg bra ut efter de 12 riskfyllda veckorna. Såhär i efterhand kan vi nog säga att det i v.8 var "onödigt" men vi resonerade att då vi inte kunde vänta med att berätta för familjen så ville vi vara säker!

- Har ni varit på KUB-test? Vi har ej varit på KUB-test och kommer inte heller göra ett. Vi tänkte först göra det, men beslutade oss sen för att bara göra ett extra ultraljud i v.13. Och egentligen bara pga kostnaden och att det inte skulle gjort någon skillnad i att behålla knytet eller inte..

- Hur har första 14 veckorna varit? Otroligt snabba så här i efterhand, och väldigt tacksamma då vi inte haft så många obligatoriska träffar i skolan och att jag fått vara hemma med gott samvete och må illa. Förutom krämporna har vi fortfarande ett lyckorus här hemma och förståeligt, så är detta nästan det enda vi pratar om. Med alla. (som vet)
Jag känner mig dock väldigt klar med första trimestern och hoppas på att få tillbaka matlusten igen och att faktiskt få behålla maten samt att magen växer på sig lite till så det inte ser ut som att man har pastamage bara, haha!
Trots alla krämpor så är det så värt det i slutändan, och summasummarum vill jag nog ändå påstå att jag mått bra. Kanske för att jag är så lycklig att det inte gör mig något att jag har ont och mår illa. Och när jag tänker tillbaka så tänker jag att "det var väl ingenting". Frågar ni Jesper kommer han nog ha upplevt första trimestern helt annorlunda med en klagande flickvän som har ont överallt, haha!
 
- Önskemål till resterande graviditet? Såklart få tillbaka matlusten som jag skrev ovan och ska man prata mer praktiskt så hade jag önskat att jag dokumenterat mer i kort. Galet att jag som älskar fotografi inte har fotat, men har känt mig så svullen bara att det inte känts kul varav jag bjuder på en selfie istället, hehe!
 
 
Baby | | Kommentera |
Upp