Leah 4 månader

Humör: Glad och allt som oftast väldigt nöjd. Senaste dagarna har hon varit lite mer irriterad coh svårflörtad, men oavsett hur "grinig" hon kan vara så är hon överlägst den snällaste bebisen jag vet. Samma som med Hugo så märks detta språng av betydligt mer än andra.
 
Sover: Från ca 21-09/10. Jag känner fortfarande att jag vill ha lite egentid på kvällen med henne samt att det underlättar att hon sover längre på morgonen när det nu är dags att skjutsa till förskola på morgonarna och hon inte riktigt tycker om att åka bil, haha. Skönt också nu under jullovet då jag fått sovmorgon typ varje dag. hehe Dröm. Sover fortfarande väldigt mycket på dagen, men nu är det mer rutinmässigt och det kan också skilja väldigt mycket i tid beroende på dag. Det var dock länge sedan hon sov en lång stund på dagen (nu snackar vi 4-5h) och sover max 2h åt gången nu. Jämfört med Hugo som sov 30 min allt som oftast så är detta underbart!

Äter: Helammar, äter typ en gång per natt beroende på vad man räknar som natt. Äter sista målet för kvällen vid 22.30, sover sedan till allt från 04-07 innan nästa mål. Därefter kan hon sova 2-4h till innan nästa matstund. Hon får ju dessutom börja provsmaka lite mat nu, hehe, lika peppad denna gång som med Hugo men känner inte alls samma "stress" med henne då amningen funkar så problemfritt. Jag har så svårt att relatera till hur amningen med hugo var så otroligt jobbig och att jag mådde så dåligt då jag ammade han i fyra månader och att det kändes som väärldens längsta tid medan jag typ knappt hunnit fundera på när jag vill sluta amma med Leah. Hur som, hon kommer få provsmaka lite av det vi äter. Har en magkänsla att hon inte kommer vara lika matglad som sin storebror, men vi ser väl! Känns roligt att kunna göra Hugo mer delaktig med maten.
 
Favoritsyssla: Mamma och pappas ansikte är fortfarande det bästa som finns. Man blir så varm i hjärtat! Men nu uppskattar han babygymet mycket mer och greppar tag i leksaker. Skönt att få lite avlastning då han kan leka med sig själv en stund! (Låter stå från Hugo). Leah älskar dock att stå också, och att testa rösten - jisses, jag får sitta och hålla för öronen ibland.
 
Leah: Hugo hade vid denna tid rullat runt tre gånger, Leah känns lite mer laid back och inte alls lika intresserad att rulla runt. Fortfarande världens gosigaste och mest nöjda bebis jag vet och hänger som alltid bara med i vad som sker omkring en. Har en favoritleksak, en leksakstamburin som hon är vädligt fascinerad av och kan leka väldigt länge med den och har börjat stoppa väldigt mycket leksaker i munnen nu. Dregglar väldigt mycket och som jag skrev ovan, har börjat testa rösten.
 
Jag: Lever nog fortfarande kvar i bebisbubblan. Jeppe har varit hemma i 2,5 vecka och trots att vi firat jul samt nyår här med allt vad det innebär (besök, städ, mat) så har jag nog aldrig känt mig så utvilad och genuint glad.
Jag är så otroligt tacksam över flytten till huset då jag stannar upp nästan varje dag och inser att vi skapar minnen för livet, bara genom vardagen. Jag har nog aldrig i mitt liv känt mig så komplett, och jag kan komma på mig själv med att stanna upp och kolla på våra fyra handdukar och bara känna sådan enorm glädje och tacksamhet. Jag och Jeppe har också börjat ha lite egentid igen och jag känner hur gott det gör för kropp och hjärna. Att få en mental paus från att vara den som alla behöver. Oavsett om det bara är för en timme då och då. Dessutom har jag också kommit igång med träningen vilket känns så skönt. Vi har ett gym här hemma så det är lättillgängligt och tar ingen "extra" tid utan endast tiden för träning + dusch. Oavsett om det är en promenad på löpbandet eller ett hårdare styrkepass så är det guld att få röra på sig lite och rensa tankarna. Även om jag inte tränat längre än några gånger, några veckor så känner jag mig betydligt piggare i mitt sinne och har bättre tålamod med allt.
 
Som sagt, amningen funkar så bra så jag har ingen aning om hur amningen fortsatt kommer se ut. Jag hade verkligen inga förväntningar på att det skulle funka så jag har inte heller hunnit fundera på hur länge jag vill amma (om Leah vill). Hon vägrar oftast flaska (även om det gick bra när jag var borta 24h) så jag vet inte ens om jag har någon möjlighet/kommer orka ta fighten att sluta amma eller om det helt enkelt får fasas ut när maten tar över. Vi får se!
 
 
Baby | | Kommentera |
Upp