Leah 3 månader

Har så svårt att greppa att tre månader redan har gått sedan Leah kom till vår familj och kompletterade oss. Har svårt att greppa att hon gått från stl. 1 på blöjor till att i veckan börja använda stl. 3 (???!!).
 
Leah: Är ju världens drömbebis. En sån bebis man hör talas om men som man aldrig trodde man skulle få själv. Vid denna tid kändes det som att det vände för oss med Hugo, att han blivit "en liten person", men än så länge känner jag med Leah att hon ändå är min lilla bebis. Hon har vuxit, främst på längden (varit runt 5-5.5kg senaste månaden), och såklart ser jag hur hon utvecklas i princip varje dag med att ex. fästa blicken mer på saker, börjar sträcka sig efter leksaker, att hon vill vara med när hon är vaken och vägrar sitta hos en om hon inte får sitta framåtvänd (alltså bort från en så hon kan se). Men jag upplevde denna tiden med Hugo som att han blev så "stor".
 
Leah sover fortfarande väldigt mycket, och sover framförallt superbra på natten. Vissa guldnätter har hon sovit 23-08 utan att äta (say whaat?!), men vaknar oftast för mat runt 4-5 tiden för att sedan äta vid 7 och så ta morgon vid 9. Med Hugo började vi rätt tidigt med att lägga honom på kvällen runt 19, för att få in en bra kvällsrutin runt tre månader. Med Leah kommer vi nog inte vara lika strikt, både för att hon för tillfället har sin vakenperiod då och att vi får umgås på tumanhand efter att storebror har lagt sig och det känns viktigt att också ge henne lite egentid. Samt för att hon vid en tidigare läggning skulle troligtvis vakna betydligt tidigare än vad hon gör nu när hon somnar vid 22. Och sömnen är prio 1 för mig, hehe! Så det kommer nog dröja betydligt längre innan vi börjar med tidigare kvällsläggning för henne än med Hugo, åtminstone så länge hon hänger kvar vid sin sovrytm som nu.
 
Hon sover dock varje natt i sin egen säng, tätt intill vår och somnar alltid själv (alltså inte somnar med bröstet), förutom på natten där hon äter och direkt somnar om. Ibland kommer hon till ro om hon får hålla min hand, och det är typ bland det finaste jag vet just nu - så mysigt!
 
Jag: I och med att jag får sova så mycket bättre med Leah än med Hugo så mår jag toppen! Även att amningen är problemfri gör också otroligt mycket. Spädbarnstiden med Leah är en stor revansch från Hugos spädbarnstid där jag mådde otroligt dåligt, denna gång känner jag ångest över att den snart är slut.
Då Leah även sover vissa perioder längre dagtid och att man kan lägga ner henne (kunde man inte med Hugo och han sov oftast bara 30 min) så får jag dessutom lite tid över till Hugo, städning, mat, fritid etc. om dagen också.
 
Är så tacksam och glad för att jag får en helt annan upplevelse av allt som innebär med spädbarn, med sömn, amning, känslor, etc. Och känner mig så tillfredsställd i mitt liv just nu.
 
Bästa: Myset. Goset. Kan inte få nog av att snusa, pussa, kittla och gosa med henne. Hon är så otroligt snäll och "lätthanterad", där hon blir ständigt road av storebror. Och Hugo då, kärleken han har till Leah är oändlig. Det är det finaste jag vet. 
 
Sämsta: Just nu pågår det ju en "RS-viruspandemi", där viruset sprids väldigt mycket. Vi lever i princip isolerade och har haft Hugo hemma från förskolan senaste veckorna för att minimera. Leah har hunnit vara förkyld två gånger under sina två första månader och då kände vi helt enkelt att vi måste göra något för att minimera risken. Nu väntar fyra veckors jullov och vi tänkte försöka börja lämna Hugo på förskolan fr.o.m. 11 Januari och hoppas att RS-kurvan lagt sig. Annars kommer vi nog hålla Hugo hemma mer eller mindre till mars, då Leah är 6 månader och inte alls lika känslig mot sjukdomar.
 
Funderingar: Med Hugo följde jag apparna om utveckling slaviskt, denna gång njuter jag bara av att få ha min lilla tjej så liten som möjligt, så länge som möjligt. Vill inte inse hur tiden går så fort och att hon typ snart flyttar hemifrån. Ångest.
Baby | | Kommentera |
Upp