TREDJE TRIMESTERN - SAMMANFATTNING

God morgon 16e November & beräknad födsel - men nänä, vår lilla son är redan 3,5v gammal. Sjukt! Tänkte sammanfatta tredje trimestern så långt vi hann gå. Har även börjat skriva förlossningsberättelse men vet inte om jag kommer dela med mig av den öppet eller hålla den för mig själv, vi får se!
 
Mående: Första perioden av tredje trimestern var väldigt tacksam, det kändes dock som att jag var i v.30 i fem veckor. Såhär i efterhand känns det såklart väldigt löjligt och att tiden egentligen sprang iväg, haha! Från v.34 började det hända väldigt mycket med kroppen och diverse samtal till MVC för att kolla att allt var som det skulle. Under v.36 (35+0-6) hade jag väldigt ont i ryggen vilket visade sig i v.37 att det nog var kroppen som förberedde sig för förlossningen. Summa summarum: Kroppen var så klar med graviditeten från en dag till en annan. Sov så otroligt dåligt och hade det väldigt kämpigt ryggmässigt, speciellt när jag satt stilla på föreläsningar.
 
Bebis: Mådde superbra! Låg oftast över kurvan även om det kunde lika gärna vara att det var mycket fostervatten i magen. Sparkade som på rutin vid 22 och 04-tiden. Eller, sparkarna övergick mer mot att han "bumlade" omkring i magen.
 
Krämpor: Som jag nämnde ovan, ryggen! Hade sjukt ont i rygg och svanskota. Från cirka v.25 kunde jag i princip inte bära något tungt även om jag var tjurskallig nog att göra det. Slutade ofta med att jag blev liggandes i sängen pga smärta.
 
Bristningar: Fick första bristningarna rätt sent, runt v.32 som sedan brast lite mer. Men de flesta av bristningarna kom faktiskt efter förlossningen. Trots detta har jag väldigt lite bristningar som redan har "läkt väldigt fint".
 
Övrigt: Både jag och Jeppe hade en känsla av att vi inte skulle gå hela tiden ut på graviditeten men jag hoppades och höll tummarna på att jag åtminstone skulle få skriva klart tentan på moment 2 - jag hann inte ens börja tentaplugga.. Hehe
 
Måndag den 22 oktober startade jag min dag med lunchdejt med Moa innan plugg på universitetet och var sedan bjuden till Emelie på middag. Påväg från Emelie missade jag bussen och sprang till nästa hållplats för att hinna med och direkt jag sätter mig på bussen säger jag till mamma i telefon lite skämtsamt att "japp, nu satte jag igång förlossningen". Tji fick jag när vattnet gick 02.00 23/10 och 22h senare fick världen en ny stjärna ♥
 
 
 
 
Baby | | 3 kommentarer |
Upp