6 månader, vårt lilla påskägg ♥

Älskade lilla hjärtat, nu har du förgyllt vårt liv i ett halvår! Jag älskar dig oändligt och du har tagit vår värld med storm. Du kompletterar oss på ett sätt jag aldrig trodde skulle vara möjligt. Du är livet! ♥
 
Humör: Still goin' strong med sin glädje. Vaknar han upp på "fel sida" så vet man att hela dagen kommer vara mer krävande, vi brukar säga att det är en 'dålig Hugodag' men allt som oftast så har vi en glad och välmående liten kille. Lättroad, men också krävande då man ständigt behöver underhålla honom nu när han sett sig mätt på vår lägenhet.
 
Sover: Superbra i sitt eget rum från en månad tillbaka! Nätterna blir allt mer stabila och äter i snitt 2 gånger per natt. Runt 23.30 och runt 03.00, sover dock inte lika länge på morgonen utan gör morgon vid 05 eller 06. Vi har även gått från att han sover 5 gånger under dagen till att endast sova 3 gånger, funderar på att kapa ner till två gånger inom en snar framtid för att se ifall han lyckas sova längre stunder dagtid istället för en halvtimme/gång.

Äter: Jag slutade amma bara några dagar efter att han var fem månader. Fasades ut väldigt naturligt tills han inte var intresserad samt inte blev mätt på bröstet. Iom detta får vi bättre nätter samt att jag känner mig mer fri dagtid! 

Han har fått äta mat sen runt 4 månader och äääälskar mat! Han har ju dock velat ha väldigt mycket mat så magen har inte riktigt hängt med och han har blivit väldigt hård i magen. Så vi har fått backa lite för att magen ska få återställa sig och må bra igen. Han äter dock kvällsgröt varje kväll! Vi kommer fortsättningsvis börja med först lunch och när det funkar bra så börjar vi ge frukost också. Känns så enkelt framöver med en liten klämmis att slänga med när man ska iväg någonstans istället för att blanda ersättning.

Favoritmat just nu: Han har fått äta äpple&päron pure med kanel till kvällsgröten, vilket han sluuuuuukar i sig
 
Favoritsyssla: Samma lika från förra månaden, att stå! Nu har vi dessutom tagit fram hoppgungan som också är en stor favorit.
 
Hugo: Ett ord: Charmtroll! Han är såååå nyfiken och såå busig. Man verkligen SER hur mycket bus som lyser i hans ögon. Älskar att titta på andra människor och ger alltid ifrån sig leenden. Börjar dock bli lite blygare nu för dom han inte umgåtts "mycket" och kan bli vettskrämd när han inser att han inte är i mammas famn utan hos en "främling". Går oftast över när jag har fått trösta honom och han får sätta sig hos personen igen.
Kommer i dagarna gå in i en ny utvecklingsfas där han kan bli väldigt mammig, ska bli spännande att se hur det blir.
I övrigt tycker jag att han är väldigt med i utvecklingen för 6månaders även om han egentligen är precis fyllda 5 månader för utveckling (upplevs tjatigt att jag berättar varje gång, hehe men det är nog lite för att påminna mig själv också ;)) och knäckte koden till att vända sig från mage till rygg efter flera veckors frustration för två (eller tre???) veckor sedan. Nu vänder han sig alltid till mage även fast han blir sur då, haha. 
Älskar hoppgungan och gåstolen och är i övrigt väldigt aktiv. Otroligt nyfiken på att lära nytt och blir såååå frustrerad när han inte klarar av vad han kämpar med (ex, vända på sig tidigare, krypa, ta sig fram etc)
 
Jag: Jag välkomnar Ida 2.0, jag välkomnar Ida som hittat meningen med livet - påriktigt. Äntligen faller alla bitar på plats och jag stornjuter verkligen just nu av min mammaledighet. Jag har längtat efter detta i hela mitt liv och är nu i ett stadie där jag förstår varför jag längtat. Jag är komplett och mår så jävla bra!
Min och Jespers relation har blivit, om möjligt, 100 gånger bättre. Och roligare! Vi har en helt annan samhörighet och jag älskar att vi prioriterar varandra lika mycket som vi prioriterar egentid och såklart allra mest - Hugo.
Trots att det är en del av uppfostran som skiljer så står vi ändå på samma plan och det känns oerhört tacksamt och fint att få dela det med Jeppe. Det finns verkligen ingen annan människa på denna jord som skulle kunna komplettera min föräldraroll så som jeppe gör. Vi har hittat ett sånt bra flow och jag är tacksam för att han stått ut (och förhoppningsvis kommer fortsätta stå ut...) med mina humörsvängningar.
 
Jag ser så framemot framtiden och vad livet har att ge oss men tänkte att jag ska ägna ett eget inlägg om hur vi kommer lägga upp föräldraledigheten osv.
Men, nu ska jag bara fortsätta må bra. På återseende!
 
 
Baby | |
#1 - - Anonym:

Påskprinsen😍 äntligen uppdaterar du igen /Moa

Upp