Pengar

Allt detta tjat om pengar..

I början av skolåret letade jag lägenhet, när jag väl fick en så hade jag bestämt mig för att skaffa jobb. För jag klarade inte av tanken att mina föräldrar skulle betala så mycket som dom gör.. Tiden gick och jag började skriva CV. Skrev klart cv;et men ingenting hände.

Som mina nära vet så har jag gått och pratat på bup i flera månader, hon jag pratade med fick lugna ner mig och inte jaga upp mig så mycket över pengar och jobb osv.. Jag är trots allt bara 16. (var 15 då) Så ja, jag lugnade mig, stressade inte upp mig över att skaffa jobb, för sanningen är att jag är livrädd. Är så himla livrädd för att gå dit och få nekande. (några själ) sedan är det ju också det med tid.. läxa, skola, pojkvän, vänner osv...

Trots det vill jag även söka jobb, över loven, kanske något helg i månaden eller så.. Bara för att tjäna in extra pengar så jag slipper tänka så mycket på vad jag handlar, hur mycket jag handlar för, att det ska räcka till så jag kan spara, köpa kläder någon gång, gå på bio, festa.. Sådant som tonåringar gör..

Jag är allergisk mot det mesta.. Djur, vilket gör att jag i många fall inte kan vara barnvakt t.ex. åt folk då dom har husdjur, och jag kan inte städa, då damm utsätter mig för både allergi och astma, (har en tanke till men återkommer med det i ett annat inlägg), inte nog med att jag inte kan städa.. Jag sommarjobbade på returcentrum i somras, då jag fick jobba med tyger, kläder, porslin och allt vad som nu fanns.. och även då kände jag av allergin då jag fick svårt att andas, blev snuvig, nös och fick igensvullna ögon..  Jag tål varken gräs, pollen, träd/skog osv så att jobba på kyrkogården är ett bestämt nej.. Jag tål inte fisk, nötter, kiwi m.m så att jobba på resturang skulle kanske gå, men inte så bra.

Så det är inte det lättaste att söka jobb.. Men ska iallafall försöka ta tag i det nu.. Innan det blir för sent..

och mer stress över pengar blir det när min far tjatar om att jag ska leta en ny lägenhet.. Till vad? Jag har en lägenhet som jag trivs jättebra i.. Har nära till skolan och nära till några av mina vänner, fick det mesta möbler på "köpet" och det känns jättebra. Varför ska jag söka lägenheter? Visserligen är den dyr men inom två år lär jag bo tillsammans med min pojkvän och betala allt själv... Inom ett år lär jag kanske ha jobb och kan hjälpa till med pengarna..

Sedan vet jag att min bror samt sambo måste hitta något nytt till sommaren och dom tänker då att vi skulle kunna hitta något större och flytta ihop alla tre.. Det tråkiga för mig då är ju att själva grejen med att bo själv försvinner.. På sätt och vis. Visst det kan ju på ett visst sätt bli mycket bättre, slipper göra all mat och har nära till någon att prata med. Men då kan man inte gå runt i underkläder utan att bry sig, man har inte friheten att göra allt man vill göra när man bor med någon som tex är ens bror...

Denna ständiga stress om pengar hela tiden.. Gör en verkligen galen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0