Alkohol

Jag var hos skolsköterskan i fredags och svarade helt ärligt på frågorna som ställdes. Jag har ingenting att dölja och tycker att det är normalt för tonåringar att dricka. Jag dricker kanske 4-6 ggr/år. Och som jag säger, "chilldricker" kanske en spelkväll med tjejerna eller någon middag osv. Bara att ha allmänt trevligt.

Nog för att hon är en vuxen på en skola och så, men jag kan inte hjälpa det att jag blev less när hon sa att om man är under arton så har inte hjärnan växt klart och då ska man inte dricka. Samma visa från varenda vuxen och jag själv kommer nog säga det där till mina barn i framtiden.

Men ändå, inte för att jag säger att jag är mogen och växt klart. Men vem säger att just den dagen man fyller arton, att man är färdigväxt/utvecklad? Det är bara larvprat. Precis som att man hamnar i puberteten olika.
Alkohol förstör dessutom även fast man är färdigväxt så varför inte prata med föräldrar??

OKOK, jag fattar. Vi är under arton och det är lag på skiten..
Förstår ändå inte varför det för vissa är en sådan big deal att man ljuger om det osv, kanske för att det känns säkrare? Dont know. Jag vill kunna vara ärlig med dom jag pratar med alkohol om, även om det gäller mina föräldrar och ja, jag är ärlig.

Däremot tycker jag att alkohol är överskattat oftast. Jag förstår inte grejen med att slösa pengar och dricka varenda helg. Va på någon fest med massor med folk man inte känner (kan dock vara roligt ibland) men att det i 9/10 fall att det spårar på något sätt. Antingen snefylla, bråk, slagsmål och allt vad det nu kan vara.

Förstår det bara inte.. Man läser på bloggar varenda söndag "fredagskvällen var kung!! hade jättetrevligt osv men det slutade inte lika bra...."

Det är dock upp till var och en. Och jag har en ganska stark åsyn om alkohol då jag varit med om lite grann. Så menar inget illa med det jag skriver utan det är bara tankar och känslor.

Kommentarer
Postat av: Anonym

4-6 gånger per år är ju väldigt lite så är väl inte så big deal =)

2011-11-23 @ 20:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0